BioTechnoInnowacje
Formuła: Warsztaty lub pokazy

BioTechnoInnowacje

Kliknij tutaj by przejść na stronę wydarzenia

Zapraszamy na część naszego wydarzenia odbywającą się stacjonarnie! Na oba wydarzenia obowiązuje rejestracja online. Zapisy prowadzone są do 08.10.2021 do godz. 20:00.

Kliknij tutaj by przejść do części wydarzenia prowadzonej online

15:50 – 16:50 Warsztaty w kontakcie bezpośrednim dla uczniów w wieku 7-15 lat „Zobacz niewidzialne – samodzielna izolacja DNA”- osoba prowadząca dr inż. Anna Otlewska, dr inż. Katarzyna Dybka-Stępień

Kliknij tutaj by przejść do rejestracji na wydarzenie

Izolacja i oczyszczanie DNA jest często pierwszym etapem technik wykorzystywanych w biologii molekularnej, np. real-time PCR. Ale jak to zrobić? Czy DNA można zobaczyć? Podczas warsztatów dowiecie się, czy DNA występuje w kiwi i czy można je zobaczyć „gołym okiem”.

Limit uczestników – max. 8 osób (decyduje kolejność zapisów).

Miejsce wydarzenia: Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności PŁ, ul. Wólczańska 171/173, zbiórka o godz. 15:50 przy Portierni Wydziału od ul. Wólczańskiej, powrót uczestników w to samo miejsce ok. godz. 16:50.

UWAGA! REJESTRACJA na warsztaty online prowadzona jest do 8.10.2021, g. 20:00 na stronie: https://forms.gle/AaJqg5qYpivWvLe59

Warunkiem koniecznym uczestnictwa w warsztatach jest przekazanie prowadzącym podpisanego Oświadczenia

17:00 – 18:00 Warsztaty w kontakcie bezpośrednim dla uczniów  w wieku 7-18 lat  *„Nowoczesne napoje – zrób je sam” – dr inż. Hubert Antolak, dr inż. Katarzyna Dybka-Stępień

Kliknij tutaj by przejść do rejestracji na wydarzenie

Czy wiesz czym jest kombucha lub kefir wodny? Czy wiesz, że sam możesz zrobić jogurt lub kefir? A może masz alergię na laktozę i chcesz się dowiedzieć jak samodzielnie przygotować roślinny substytut mleka? Te warsztaty są dla Ciebie – pokażemy jak przygotować nowoczesne napoje i opowiemy o ich prozdrowotnych właściwościach.

Limit uczestników – max. 8 osób (decyduje kolejność zapisów).

Miejsce wydarzenia: Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności PŁ, ul. Wólczańska 171/173, zbiórka o godz. 17:00 przy Portierni Wydziału od ul. Wólczańskiej, powrót uczestników w to samo miejsce ok. godz. 18.

UWAGA! REJESTRACJA na warsztaty online prowadzona jest do 8.10.2021, g. 20:00 na stronie: https://forms.gle/AaJqg5qYpivWvLe59

Warunkiem koniecznym uczestnictwa w warsztatach jest przekazanie prowadzącym podpisanego Oświadczenia

ORGANIZATOR:

Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej

Logo organizatora
  • REJESTRACJA:
    Wymagana
  • LINK: Noc Innowacji na BiNoŻ PŁ
  • WSTĘP:
    Bezpłatny
  • LOKALIZACJA:
    Łódź
  • DATA:
    9.10.2021
  • GODZINA:
    16:00 - 18:00
  • PRZESTRZEŃ:
    Offline
  • WIEK:
    Dzieci
    Młodzież
  • MIEJSCE:
    Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności
  • JĘZYK:
    Polski